Iulian Fota: Recunoasterea independentei Kosovo trebuie jucata profesionist, ca la carte

Joi, 04 Iunie 2015, ora 07:27
979 citiri
Iulian Fota: Recunoasterea independentei Kosovo trebuie jucata profesionist, ca la carte
Foto: captura Youtube / Wroclaw Global Forum

Recunoasterea independentei Kosovo este o chestiune "foarte sensibila, foarte complexa si foarte importanta pentru noi ca tara", pentru ca reprezinta o schimbare majora in politica externa, asa ca "trebuie jucata profesionist, ca la carte", afirma Iulian Fota, fost consilier prezidential pentru securitate nationala.

"Nu trebuie sa abordam subiectul politicianist. Faptul ca premierul se pronunta pe acest subiect si presedintele nu spune nimic mie nu imi place.

Poate s-au inteles, nu stiu. Eu am mai spus si cu alte ocazii: cand premierul vorbeste pe politica externa, inevitabil si automat il obliga si pe presedinte sa se pronunte. Premierul nu poate modifica politica externa a Romaniei fara acordul presedintelui si, in anumite privinte, chiar si Parlamentul poate avea un cuvant de spus", a declarat Iulian Fota pentru Ziare.com.

Romania, pe lista celor 5 tari care nu au recunoscut independenta Kosovo

Dupa ce Parlamentul European a incurajat Romania sa recunoasca independenta ...citeste mai departe despre "Iulian Fota: Recunoasterea independentei Kosovo trebuie jucata profesionist, ca la carte" pe Ziare.com

#Iulian Fota Romania recunoaste Kosovo, #Ponta Romania recunoaste Kosovo, #Serbia Romania Kosovo , #Stiri International