Italienii s-au orientat rapid de unde vine ora exacta: urmatoarele alegeri ar putea fi sincronizate cu cele din Germania

Duminica, 28 Mai 2017, ora 21:05
1030 citiri

Fostul premier italian Matteo Renzi a sugerat duminica ca urmatoarele alegeri din Italia ar trebui organizate in acelasi timp cu cele din Germania, spunand ca acest lucru ar avea sens "dintr-o perspectiva europeana", relateaza Reuters.

In Germania au loc alegeri legislative pe 24 septembrie. In Italia alegerile sunt programate pentru mai 2018 insa, conform speculatiilor, italienii s-ar putea prezenta la urne in toamna acestui an.

Presedintele italian Sergio Mattarella, singurul care poate dizolva parlamentul, a declarat ca alegerile ar trebui sa aiba loc doar dupa ce parlamentul va adopta noua lege electorala care armonizeaza sistemele de vot pentru Camera Deputatilor si Senat.

Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat de centru-stanga (PD), a declarat intr-un interviu acordat ziarului Il Messaggero ca formatiunea sa politica "nu cere alegeri anticipate, insa nici nu se teme de ele".

Dupa ce a recastigat conducerea partidului sau la sfarsitul lunii aprilie, Renzi si-a exprimat sustinerea pentru organizarea de alegeri anticipate. El a declarat pentru Il Messaggero ca este posibil sa se ajunga la un acord cu privire la un sistem de vot proportional asemanator celui din Germania, asa cum a sugerat fostul prim-ministru Silvio Berlusconi.

"In teorie, da, dar trebuie sa fim precauti", a spus Renzi. "Sistemul german ar fi un pas inainte pentru a depasi actualul blocaj politic, insa nu este o solutie la toate problemele. O coalitie la putere este foarte riscanta", a mai spus el.

"Alegerile germane sunt intotdeauna un punct de referinta in politica europeana, pentru mai bine sau mai rau. Un vot in acelasi timp cu Berlinul ar avea sens... dintr-o perspectiva europeana si ar permite noului parlament sa inceapa sa lucreze la politica economica pentru urmatorii cinci ani fara a pierde o singura zi", a mai spus Renzi. ...citeste mai departe despre "Italienii s-au orientat rapid de unde vine ora exacta: urmatoarele alegeri ar putea fi sincronizate cu cele din Germania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri Italia Germania, #alegeri sincronizare Germania , #Stiri International