Italia vrea discutarea sanctiunilor impotriva Rusiei - Donald Tusk a respins initiativa

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 10:50
1033 citiri
Italia vrea discutarea sanctiunilor impotriva Rusiei - Donald Tusk a respins initiativa
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a respins marti propunerea primului ministru italian Matteo Renzi de a supune dezbaterii sanctiunile economice impotriva Rusiei la Consiliul European de joi si vineri de la Bruxelles.

Decizia a fost retrimisa unei reuniuni, programata pentru vineri, a celor 28 de ambasadori ai Uniunii Europene, a indicat Tusk, in invitatia sa la summit, care a fost data publicitatii marti. Ambasadorii ar urma sa valideze "propunerea de a prelungi sanctiunile impotriva Rusiei pentru inca sase luni", a asigurat el, relateaza France Presse.

Presedintele Consiliului European, in competenta caruia intra stabilirea ordinii de zi a summiturilor, a ignorat astfel propunerea guvernului italian, care a dorit ca sefii de stat si de guvern din UE sa ia in discutie aceasta tema joi si vineri la Bruxelles.

Ce tara mare din UE a facut presiuni pentru a scapa Rusia de prelungirea sanctiunilor

"Nicio dezbatere nu este prevazuta" in cadrul summitului european ...citeste mai departe despre "Italia vrea discutarea sanctiunilor impotriva Rusiei - Donald Tusk a respins initiativa" pe Ziare.com

#Italia sanctiuni Rusia UE, #Tusk respinge Italia sanctiuni , #Stiri International