Italia va adopta un nou pachet de stimulare a economiei, de 50 de miliarde de euro

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 19:24
920 citiri
Italia va adopta un nou pachet de stimulare a economiei, de 50 de miliarde de euro
Foto: Arhiva Pixabay

Guvernul italian lucreaza la un nou pachet de stimulare a economiei, in valoare de cel putin 50 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari), pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anuntat marti prim-ministrul Giuseppe Conte.

Noile masuri, care ar urma sa fie date publicitatii pana la finalul lunii, se vor adauga pachetului de 25 de miliarde de euro aprobat in martie, a spus Conte, intr-un discurs rostit in Senat.

Separat, Conte a scris intr-o postare pe Facebook ca Executivul de la Roma va anunta inainte de finalul saptamanii planul de revenire treptata, incepand din 4 mai, din izolarea impusa populatiei pentru combatarea epidemiei, transmit DPA si Reuters.

Masurile de izolare, in vigoare din 9 martie, le impun oamenilor sa nu iasa din case decat pentru deplasari absolut necesare si au dus la inchiderea majoritatii afacerilor italiene.

Guvernul se afla sub presiunea grupurilor de afaceri si a regiunilor mai industrializate din nord pentru a permite o reluare treptata a activitatilor economice incepand din 4 mai, in vederea impiedicarii unei catastrofe economice.

Comisia pentru buget din Senatul Italiei estimeaza ca economia s-a contractat cu 5% in primul trimestru din 2020 si va inregistra un declin de 10% in trimestrul doi din acest an, din cauza impactului pandemiei.

Intr-un recent raport al Fondului Monetar International se arata ca Italia, a treia economie a zonei euro, ar urma sa inregistreze un declin de 0,6% in 2020, fata de o crestere cu 0,4% previzionata anterior, urmand ca PIB-ul sa se redreseze in 2021, cu un avans de 0,8%.

Vezi si Cum profita mafia italiana de pandemia de coronavirus ...citeste mai departe despre "Italia va adopta un nou pachet de stimulare a economiei, de 50 de miliarde de euro" pe Ziare.com

#economie Italia coronavirus , #Stiri International