Italia introduce venitul minim garantat - Iata cat este si cine beneficiaza de el

Miercuri, 30 August 2017, ora 09:52
1229 citiri
Italia introduce venitul minim garantat - Iata cat este si cine beneficiaza de el
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul italian a aprobat, marti, o hotarare prin care se stabileste un venit minim garantat incepand de la 1 ianuarie 2018.

Venitul garantat este de maximum 490 de euro pe luna, acordat familiilor cu peste cinci membri. Au prioritate familiile cu copii minori, femeile gravide si somerii in varsta de peste 50 de ani, informeaza DPA si Xinhua.

Sunt eligibile familiile cu venituri sub 6.000 de euro pe an si proprietati cu valoare totala sub 20.000 de euro.

Venitul minim se acorda timp de maximum 18 luni. Noua forma, denumita venit de incluziune (REI), va inlocui sprijinul pentru incluziune activa (SIA), un ajutor social in vigoare din septembrie 2016. REI va fi putea fi acordat celor care realizeaza venituri din munca, insa nu este compatibil cu niciun tip de ajutor de somaj.

Citeste si In timp ce Occidentul pregateste un venit minim garantat, Romania vrea sa elimine aceste ajutoare. Cat ne costa acum si cati oameni primesc VMG

Conform agentiei de presa italiene ANSA, preluata de Xinhua, de noua masura anti-saracie vor beneficia aproximativ 400.000 de familii sau 1,8 milioane de oameni.

Numarul familiilor sarace din Italia a crescut mult de la inceputul crizei financiare din 2008. Fata de 7,3% saraci in 2009, s-a ajuns in 2014 la 11,6%, cand media in Uniunea Europeana era de 8,9%, potrivit unui raport al Comisiei Europene din iulie anul acesta. In 2016, conform datelor Institutului National de Statistica, traiau in saracie absoluta 1,6 milioane de familii, cu un total de 4,7 milioane de membri, adica 7,9% din populatia de 60 de milioane a Italiei. ...citeste mai departe despre "Italia introduce venitul minim garantat - Iata cat este si cine beneficiaza de el" pe Ziare.com

#Italia venit minim garantat, #italieni venit minim garantat, #venit minim garantat , #Stiri International