Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Țara europeană care intenţionează să limiteze căldura din locuinţe şi companii la iarnă. La cât va fi reglată temperatura

Țara europeană care intenţionează să limiteze căldura din locuinţe şi companii la iarnă. La cât va fi reglată temperatura

Autorităţile din Italia intenţionează să limiteze căldura din locuinţe şi companii pe parcursul iernii care vine, pentru a contribui la scăderea cantităţii de gaz folosit în ţară şi a reduce riscurile legate de o oprire totală a livrărilor de gaz din Rusia, relatează marţi, 6 septembrie, Reuters.

Înainte de conflictul din Ucraina, Italia importa din Rusia circa 40% din necesarul de gaz, dar a început fără întârziere să caute surse alternative şi să-şi reducă dependenţa de Moscova, notează Reuters.

Conform planului guvernamental anunţat marţi, temperatura din blocurile de locuinţe şi din alte clădiri publice va trebui reglată la 19 grade Celsius, cu un grad mai puţin decât până acum. Pentru clădirile industriale, aceasta va fi de 17 grade Celsius.

În acelaşi timp, timpul de încălzire zilnic va scădea cu o oră.

Guvernul discută cu sindicatul Confindustria în vederea unui acord de reducere suplimentară a consumului de gaz, de această dată pe bază de voluntariat, au mai anunţat autorităţile.

Italia speră ca aceste limite să diminueze consumul de gaz pe plan naţional cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie şi urmăreşte să taie alte 2,1 miliarde de metri cubi prin recurgerea la surse alternative pentru generarea de electricitate.

În acest scop, se au în vedere alte măsuri de încurajare a consumatorilor individuali şi a societăţilor să scadă consumul, astfel ca cererea generală să scadă cu 15%, în conformitate cu planurile UE.

Capacităţile de stocare de gaz ale Italiei erau pline în proporţie de 83% la începutul lui septembrie, mai indică documentele guvernamentale citate marţi de Reuters. ...citeste mai departe despre "Țara europeană care intenţionează să limiteze căldura din locuinţe şi companii la iarnă. La cât va fi reglată temperatura" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 310 ori