Isteria Ebola loveste Spania: Cainele Excalibur, printre victime

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 11:55
1187 citiri
Isteria Ebola loveste Spania: Cainele Excalibur, printre victime
Foto: Facebook/ Salvemos a Excalibur

Autoritatile sanitare spaniole au ordonat marti uciderea cainelui asistentei testate pozitiv cu Ebola si spitalizata cu sotul ei la Madrid, provocand mania aparatorilor drepturilor animalelor.

Departamentul Sanatatii din comunitatea urbana Madrid a decis, pe baza unei hotarari judecatoresti, sacrificarea cainelui aflat "in strans contact cu pacienta", a anuntat departamentul intr-un comunicat, in timp ce sotul victimei a contactat deja mass-media pentru a se opune in mod public acestei posibilitati, relateaza AFP.

Potrivit datelor, "cainii pot fi purtatori de anticorpi pozitivi ai virusului Ebola", deci "pot fi purtatori ai virusului chiar fara simptome", a explicat aceasta sursa, adaugand ca animalele ar putea "elimina virusul in fluidele lor, cu un risc potential de contaminare".

"Mi s-a spus ca daca nu imi dau permisiunea, ei vor sesiza justitia pentru a veni acasa la mine cu forta si sa sacrifice cainele", a declarat Javier, sotul asistentei medicale, ziarului El Mundo, ...citeste mai departe despre "Isteria Ebola loveste Spania: Cainele Excalibur, printre victime" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ebola Spania caine pacienta, #salvam Excalibur Spania Ebola, #asistenta Ebola Madrid , #Stiri International