Israelul saluta decizia lui Trump privind Ierusalimul: Nu exista un cadou mai potrivit si mai frumos

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 22:52
764 citiri

Presedintele israelian, Reuven Rivlin, l-a felicitat pe omologul sau american, Donald Trump, pentru decizia de a recunoaste orasul Ierusalim drept capitala a Israelului.

"Il felicit pe presedintele Donald Trump datorita anuntului de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului si pentru masura de mutare a Ambasadei americane la Ierusalim. Nu exista un cadou mai potrivit si mai frumos, in contextul in care marcam 70 de ani de la proclamarea independentei statului Israel", a declarat Reuven Rivlin.

"Recunoasterea orasului Ierusalim drept capitala a Israelului si mutarea ambasadelor in acest oras reprezinta un moment esential in recunoasterea dreptului poporului evreu la teritoriul nostru, este un moment important pe calea pacii, pace pentru toti locuitorii Ierusalimului si pentru intreaga regiune", a adaugat presedintele Israelului.

"Orasul Ierusalim nu este si nu va fi niciodata un obstacol in calea pacii pentru cei care vor pace", a subliniat Reuven Rivlin.

La randul sau Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat decizia presedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului, catalogand-o drept "un moment istoric crucial".

"Este vorba de un moment istoric crucial", a declarat Benjamin Netanyahu, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Benjamin Netanyahu a subliniat ca orice eventual acord de pace cu palestinienii trebuie sa includa statutul orasului Ierusalim de capitala a Israelului, indemnand alte tari sa urmeze exemplul Statelor Unite si sa mute ambasadele in Ierusalim.

Presedintele american, Donald Trump, a anuntat, miercuri seara, ca recunoaste orasul Ierusalim drept capitala a Israelului.

El a afirmat ca decizia constituie "o noua abordare" in efortul de solutionare a conflictului israelo-palestinian.

Donald Trump a argumentat ca in ultimele decenii presedintii Statelor Unite au evitat, din diverse ratiuni, sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a Israelului. ...citeste mai departe despre "Israelul saluta decizia lui Trump privind Ierusalimul: Nu exista un cadou mai potrivit si mai frumos" pe Ziare.com

#Ierusalim capitala Israel, #Donald Trump Ierusalim Israel , #Stiri International