Islamul in China: numele prea musulmane, apelul la rugaciune, barba ori voalul sunt interzise

Duminica, 03 Ianuarie 2016, ora 21:00
1125 citiri
Islamul in China: numele prea musulmane, apelul la rugaciune, barba ori voalul sunt interzise
Foto: archivenet

Familii despartite dupa un val de arestari, moschei inchise si un mod tot mai intruziv al autoritatilor de a ameninta cetatenii musulmani, considerati a fi o amenintare la adresa securitatii nationale - cam asa arata un tablou al regiunii chineze Xinjiang.

Andrew Jacobs, de la New York Times, si-a petrecut zece zile in aceasta regiune, localizata strategic la granitele cu India, Pakistan, Afganistan si Asia Centrala.

Xinjiang este una dintre cele mai sensibile regiuni ale Chinei din punct de vedere politic, din pricina violentelor care au loc aici de ani de zile.

Guvernul de la Beijing ii considera raspunzatori de acestea pe militantii islamisti. Grupurile de uiguri exilati si activistii pentru drepturile omului, pe de alta parte, spun ca politicile represive ale guvernului chinez si restrictiile culturale si religioase provoaca tulburari si destabilizeaza regiunea.

China interzice Ramadanul musulmanilor uiguri

Recent, scrie jurnalistul NYT, China a introdus masuri fara ...citeste mai departe despre "Islamul in China: numele prea musulmane, apelul la rugaciune, barba ori voalul sunt interzise" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China minoritate uiguri, #China musulmani religie conflicte , #Stiri International