Iranul vrea sa se relanseze economic, sugerand un schimb de detinuti cu SUA

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 14:33
923 citiri
Iranul vrea sa se relanseze economic, sugerand un schimb de detinuti cu SUA
Foto: Twitter/Hassan Rouhani

Iranul va profita de oportunitatile financiare oferite de acordul in dosarul nuclear pentru a-si relansa economia, afirma presedintele iranian Hassan Rouhani intr-un interviu, fara sa promita ca nu va cheltui bani, dupa ridicarea sanctiunilor, pentru a sustine teroristi in regiune.

Intr-un interviu pentru postul Public National american de Radio (NPR), Rouhani a declarat ca Iranul are nevoie de o rata a cresterii economice de 8% pentru a crea locuri de munca, pentru ca iranienii sa o duca bine, ceea ce necesita investitii in valoare de 150 de miliarde de dolari. O parte din aceasta suma urmeaza sa provina din investitii internationale, dupa anularea sanctiunilor impuse tarii sale, a spus acesta, potrivit DPA.

El a respins drept motive de "galceava politica" unele temeri ale Statelor Unite potrivit carora Iranul ar putea sa foloseasca bani pentru a sustine Hezbollahul siit libanez si alte grupari proiraniene din regiune, inscrise pe lista Statelor Unite ca organizatii ...citeste mai departe despre "Iranul vrea sa se relanseze economic, sugerand un schimb de detinuti cu SUA" pe Ziare.com

#Rouhani crestere economica Iran, #Rouhani Iran schimb detinuti SUA , #Stiri International