Iranul poate imbogati rapid uraniu la 60%, sustine seful Organizatiei iraniene pentru energia atomica

Sambata, 27 Februarie 2021, ora 11:01
770 citiri
Iranul poate imbogati rapid uraniu la 60%, sustine seful Organizatiei iraniene pentru energia atomica
Iranul poate imbogati rapid uraniu la 60%, sustine directorul agentiei nucleare a tarii, Ali Akbar Salehi

Iranul poate imbogati rapid uraniu la 60%, sustine directorul agentiei nucleare a tarii, Ali Akbar Salehi, transmite sambata, 27 februarie, dpa.

"Am imbogatit uraniu la 20% intr-o ora si putem creste nivelul la 60% in acelasi interval de timp", a declarat Salehi vineri la televiziunea de stat.

Acesta a mai afirmat ca Organizatia iraniana pentru energia atomica a produs 25 de kilograme de uraniu imbogatit la 20% in mai putin de o luna si lucreaza la producerea a 1000 de centrifuge rapide.

Acordul international privind programul nuclear iranian incheiat in 2015 prevede ca Iranul poate imbogati uraniu pana la un nivel de sub 4%, pentru producerea unei bombe atomice fiind nevoie de uraniu 90%, mentioneaza dpa.

SUA s-au retras din acord in mai 2018 si au reinstituit sanctiuni, in raspuns la care Iranul a renuntat la respectarea unora dintre obligatiile asumate in cadrul acordului, iar criticii Teheranului sustin ca republica islamica ar putea avea in cateva luni capacitatea de a construi o bomba nucleara.

Salehi a avertizat ca Iranul va scoate o parte din camerele de supraveghere de la facilitatile sale nucleare, daca Washingtonul nu ridica sanctiunile in urmatoarele trei luni.

Mai puteti citi:

Gabriela Firea a postat o fotografie cu deputatii USRPLUS care au votat contra finantarii schitului de la Muntele Athos: "Vi-i las aici cu nume si chip"Rasturnare de situatie. Florinel Coman, despre permisul fals: "Am dat examen in engleza, in Ucraina". Cum arata documentulCum a ajuns Ana Bogdan marea dragoste a prietenului fostului iubitMarian Godina a dezvaluit salariul pe care-l incaseaza dupa 15 ani in Politie: "Vi se pare mult pentru un politist de la mascati?"Culisele primei victorii a lui Clotilde Armand in conflictul cu Romprest. Ce se intampla in instanta cu "razboiul gunoaielor" din Sectorul 1 ...citeste mai departe despre "Iranul poate imbogati rapid uraniu la 60%, sustine seful Organizatiei iraniene pentru energia atomica" pe Ziare.com

#Ali Akbar Salehi, #Iran, #uraniu, #Iran productie uraniu, #SUA , #Stiri International