Iranul opreste iar Internetul pentru a impiedica raspandirea protestele

Miercuri, 25 Decembrie 2019, ora 16:09
1120 citiri
Iranul opreste iar Internetul pentru a impiedica raspandirea protestele
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile de la Teheran au blocat accesul prin Internet mobil la website-uri straine in mai multe provincii din Iran, a anuntat miercuri agentia de presa semioficiala ILNA, citata de Reuters.

Rude ale persoanelor ucise in timpul protestelor din ultima luna fata de cresterea pretului carburantilor au lansat un apel la noi demonstratii pentru ziua de joi.

Un reprezentant al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor iranian a declarat ca blocarea accesului la website-urile respective a fost decisa de "autoritatile din domeniul securitatii" si vizeaza provinciile Alborz, Kurdestan, Zanjan (centrul si vestul Iranului) si Fars (sud).

"Potrivit acestei surse, este posibil ca mai multe provincii sa fie afectate de aceasta blocare a accesului la reteaua internationala de internet mobil", a adaugat ILNA.

In luna noiembrie, Iranul a inchis internetul pentru o saptamana pentru a limita protestele contra cresterii pretului carburantilor. Masura autoritatilor de la Teheran a facut imposibila postarea de inregistrari video pe retelele de socializare online in legatura cu protestele din Iran. ...citeste mai departe despre "Iranul opreste iar Internetul pentru a impiedica raspandirea protestele" pe Ziare.com

#Iran opreste Internet proteste , #Stiri International