Iranul avertizeaza ca va mari raza de actiune a rachetelor daca e amenintat de Europa

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 12:01
787 citiri

Seful adjunct al Garzilor Revolutionare iraniene a avertizat Europa ca daca ameninta Teheranul, Garzile vor mari raza de actiune a rachetelor la peste 2.000 de kilometri.

Franta a cerut un dialog "fara compromisuri" cu Iranul despre programul sau de rachete balistice si o eventuala negociere in legatura cu problema separata a acordului nuclear al Teheranului din 2015 cu puterile mondiale.

Iranul a declarat in repetate randuri ca programul sau de rachete este defensiv si nu negociabil.

"Daca am mentinut raza (de actiune a) rachetelor noastre la 2.000 km, nu este din cauza lipsei de tehnologie... Noi urmam o doctrina strategica", a declarat generalul de brigada Hossein Salami, potrivit Fars.

"Pana acum nu am simtit Europa ca o amenintare, asa ca n-am marit raza rachetelor noastre. Dar daca Europa doreste sa se transforme intr-o amenintare, vom mari raza rachetelor noastre", a adaugat el.

Statele Unite au acuzat Iranul in aceasta luna ca au livrat rebelilor houthi din Yemen o racheta ce a fost trasa in Arabia Saudita in iulie si au cerut Natiunilor Unite sa faca Teheranul responsabil pentru incalcarea a doua rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU.

Iranul a negat furnizarea catre houthi de rachete si arme.

Luna trecuta, seful Garzilor Revolutionare ale Iranului, general-maior Mohammad Ali Jafari, a declarat ca raza de actiune de 2.000 de kilometri a rachetelor iraniene ar putea viza "majoritatea intereselor si fortelor americane" in regiune si Iranul nu are nevoie sa o extinda.

Potrivit lui Jafari, raza de actiune a rachetelor balistice se bazeaza pe limitele stabilite de liderul suprem al tarii, ayatollahul Ali Khamenei, care este seful fortelor armate.

Iranul are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu si unele dintre rachetele sale ghidate de precizie pot lovi Israelul.

Statele Unite afirma ca programul de rachete al Iranului este o incalcare a legislatiei internationale deoarece rachetele ar putea transporta focoase nucleare in viitor.

Iranul neaga ca incearca sa obtina arme nucleare si afirma ca programul sau nuclear este destinat exclusiv uzului civil.

Statele Unite au impus sanctiuni unilaterale Iranului, declarand ca testele sale cu rachete incalca o rezolutie ONU cerand Teheranului sa nu intreprinda activitati legate de rachete capabile sa transporte arme nucleare. ...citeste mai departe despre "Iranul avertizeaza ca va mari raza de actiune a rachetelor daca e amenintat de Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iran rachete Europa , #Stiri International