Iranienii au cerut moartea ayatollahului Khamenei si reinstaurarea monarhiei. Regimul de la Teheran a organizat contraproteste

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 13:05
999 citiri

Zeci de mii de iranieni au luat parte miercuri la mitinguri de sustinere a puterii de la Teheran. Acestia au scandat in favoarea ayatollahului Khamenei la doar cateva ore dupa ce protestatarii ostili regimului i-au cerut moartea liderului religios suprem din Iran.

Televiziunea de stat a difuzat mitingurile din Teheran, Kermanshah, Ilam si Gorgan in timpul carora manifestantii au arborat portrete si steaguri cu chipul ayatollahul Khamenei.

Manifestantii care sustin regimul de la Teheran au scandat "Sangele care ne curge in vene este un dar pentru liderul nostru" si "Nu ne vom lasa liderul singur". Participantii la marsuri au precizat ca in Iran exista "maini ascunse" ostile "conduse din Statele Unite, Israel si Marea Britanie" care ar trebui taiate.

Manifestatiile organizate de stat vin dupa ce marti, in a sasea zi consecutiva de proteste de strada, manifestantii nemultumiti de ineficienta regimului lui Hassan Rohani si de opresiunea lui Khamenei au cerut reinstaurarea monarhiei abolite in 1979.

"Sahule, Sahule, intoarce-te, intoarce-te!" si "Reza Sah, fii binecuvantat!" au strigat protestatarii, in seara zilei de marti, potrivit siteului Jihadwatch. Aceeasi manifestanti au scandat "Moarte lui Khamenei, blestemat fie Khomeini!"

In cele sase zile de manifestatii de strada din Iran au murit 22 de persoane, iar cateva sute au fost arestate.

G.K.

Primavara iraniana e sustinuta si din Europa: Opriti executiile!Protestele din Iran anunta o noua Primavara persana? Manifestantii lovesc parca fara nicio teamaCum a ajuns o tara atat de mare si bogata ca Iranul sa aiba zeci de milioane de saraci, care acum nu mai pot si ies in stradaSUA ii incurajeaza pe iranieni sa lupte impotriva regimului si cer Teheranului sa deblocheze retelele de socializare din tara ...citeste mai departe despre "Iranienii au cerut moartea ayatollahului Khamenei si reinstaurarea monarhiei. Regimul de la Teheran a organizat contraproteste" pe Ziare.com

#Iran proteste contramanifestatii Kamenei moarte, #reinstaurare monarhie Iran, #Kamenei Komeini monarhie Iran , #Stiri International