Ipocrizia Germaniei: Se face ca nu vede in propria ograda, dar se ratoieste la restul Europei

Miercuri, 02 August 2017, ora 14:08
838 citiri

Data viitoare cand un oficial german va spune pe un ton arogant UE ca trebuie sa se supuna regulilor, ar fi mai bine sa priveasca in propria ograda.

Germania, tara care se ratoieste in fata altor state europene, cerandu-le sa respecte regulile, sa aplice cu strictete normele fiscale, tara care spune despre statele din sudul Europei ca sunt corupte, practic vede paiul din ochiul altuia, insa nu si barna din ochiul sau, arata o analiza Politico.

Se face ca nu vede scandalurile si problemele din interiorul granitelor sale, precizeaza sursa, amintind doar cateva dintre scandalurile in care este implicata aceasta tara. Unul este cel din industria producatoare de automobile, un altul implica un gigant din domeniul tehnologiei, iar un altul cea mai mare banca din tara. Toate aceste scandaluri sunt trecute cu vederea de Berlin.

De fapt, "Germania nu e nici mai cinstita, nici mai corupta decat alte tari europene", sustine Politico. Dar cu siguranta practica politica dublului standard, din moment ce unele dintre cele mai mari branduri ale sale au grave probleme de comportament, daca nu cumva chiar au un comportament ilicit.

Gigantii auto, comportament ilegal

Dar sa luam cazurile pe rand, cazuri care arata ca este o relatie frumoasa, calda, "cu beneficii", intre mediul de afaceri si politica in Germania.

O ancheta a scos la iveala faptul ca Daimler, Volkswagen, BMW, toate trei din Germania, dar si Porsche si Audi au facut parte dintr-un cartel tehnologic, timp de 20 de ani, care se reunea periodic in intalniri secrete, in care se discutau standarde tehnice, preturi si multe altele, in detrimentul competitorilor straini. S-au gasit inclusiv documente care releva intelegerea intre constructorii auto.

In prezent, companiile implicate sunt anchetate. BMW a negat ca ar fi implicata in ilegalitati. Ceilalti constructori auto nu au comentat deocamdata.

Cea mai mare banca germana a "pus umarul" la declansarea crizei globale din 2008

Insa nu numai industria producatoare de automobile este "patata". Anul trecut, Deutsche Bank a ajuns la o intelegere cu Departamentul american de Justitie, fiind obligata sa plateasca suma de 7,2 miliarde de dolari pentru "pagube grave" provocate clientilor in vanzarea de credite ipotecare, in perioada 2005 - 2007, dar si pentru contributia directa la criza financiara internationala.

Atunci, Deutsche Bank a fost gasita raspunzatoare de "comportament ilegal si de practici de creditare iresponsabila, care au provocat p ...citeste mai departe despre "Ipocrizia Germaniei: Se face ca nu vede in propria ograda, dar se ratoieste la restul Europei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania dublu standard UE, #Germania afaceri Rusia, #Germania scandaluri companii, #Germania comportament ipocrit , #Stiri International