Iohannis si premierul japonez: Nu putem accepta inarmarea nucleara a Coreii de Nord. Sa se intensifice la maxim presiunea asupra ei (Video)

Marti, 16 Ianuarie 2018, ora 18:22
989 citiri
Iohannis si premierul japonez: Nu putem accepta inarmarea nucleara a Coreii de Nord. Sa se intensifice la maxim presiunea asupra ei (Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, cu prilejul vizitei premierului Japoniei la Bucuresti, ca Romania a condamnat ferm actiunile provocatoare ale Coreei de Nord. Seful statului spera ca eforturile comunitatii internationale sa duca la solutionarea durabila a acestei probleme.

"Dupa cum este bine cunoscut, Romania a condamnat ferm, de fiecare data, actiunile provocatoare ale Coreei de Nord si sustine implementarea riguroasa a sanctiunilor internationale impuse prin rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU si prin deciziile la nivelul Uniunii Europene.

Romania a facut in mod repetat apel la abtinerea de la noi provocari din partea Coreei de Nord", a declarat presedintele Klaus Iohannis, in declaratia comuna pe care a sustinut-o, la Palatul Cotroceni, alaturi de premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Klaus Iohannis a afirmat ca spera ca eforturile concertate ale comunitatii internationale vor duce la solutionarea durabila a acestui dosar complex. "Speram ca eforturile concertate ale comunitatii internationale, ale tuturor actorilor implicati, vor duce la angajarea intr-un dialog credibil, care sa conduca la solutionarea durabila a acestui dosar complex", a declarat presedintele Romaniei.

La randul sau, premierul Abe a spus ca in cadrul discutiilor cu presedintele Romaniei a abordat si tema securitatii, in contextul in care Coreea de Nord efectueaza tot mai multe teste nucleare. "Este extrem de important faptul ca domnul presedinte Iohannis si cu mine avem convingerea comuna ca nu putem accepta inarmarea nucleara a Coreii de Nord si consideram ca este necesar sa se intensifice la maxim presiunea asupra acestei tari. Totodata, am putut confirma si viziunea noastra comuna in ceea ce priveste importanta rezolvarii imediate a problemei rapirilor de cetateni", a spus Shinzo Abe.

Romanii nu mai au nevoie de vize pentru Japonia, a anuntat premierul niponShinzo Abe vine sa ne reaminteasca de Japonia uitata ...citeste mai departe despre "Iohannis si premierul japonez: Nu putem accepta inarmarea nucleara a Coreii de Nord. Sa se intensifice la maxim presiunea asupra ei (Video)" pe Ziare.com

#premier Japonia vizita Romania , #Stiri International