Iohannis a discutat cu secretarul ONU despre candidatura Romaniei la Consiliul de Securitate

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 22:18
709 citiri
Iohannis a discutat cu secretarul ONU despre candidatura Romaniei la Consiliul de Securitate
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, miercuri, la New York, cu secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Antonio Guterres, caruia i-a prezentat argumentele candidaturii Romaniei pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU.

"Klaus Iohannis a evidentiat implicarea Romaniei in sustinerea procesului demarat de secretarul general ONU privind eficientizarea si reformarea organizatiei astfel incat ONU sa actioneze de o maniera mai prompta si eficienta pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta comunitatea internationala.

In acelasi timp, presedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul Romaniei de sustinere a misiunilor ONU de mentinere a pacii. Presedintele Romaniei a prezentat, de asemenea, argumentele candidaturii Romaniei pentru un nou mandat la Consiliul de Securitate ONU", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Secretarul General ONU a apreciat, potrivit sursei citate, eforturile depuse de Romania pentru cooperarea internationala invocand exemplul Centrului de Tranzit in Regim de Urgenta pentru Refugiati, creat de Romania cu UNHCR si Organizatia Internationala pentru Migratie, primul de acest fel din lume, care functioneaza inca din 2008.

"Secretarul General a apreciat conduita Romaniei in regiune, fiind discutate pe scurt situatia din Ucraina, dosarul transnistrean, situatia din Balcanii de Vest", se mai spune in comunicat.

Citeste si Iohannis pledeaza in SUA pentru drepturile femeilor. Romania are peste 1.000 de experti in egalitatea de gen ...citeste mai departe despre "Iohannis a discutat cu secretarul ONU despre candidatura Romaniei la Consiliul de Securitate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis Romania ONU, #Iohannis Romania Consiliul de Securitate ONU , #Stiri International