Investigatie New York Times: Ginerele lui Trump ar fi platit partial sau deloc taxe catre fiscul american

Duminica, 14 Octombrie 2018, ora 10:43
591 citiri

Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump si consilier la Casa Alba, "probabil" a platit impozite mici sau chiar deloc in perioada 2009-2016, potrivit unor documente financiare prezentate de New York Times.

Documentele au fost create cu ajutorul lui Kushner ca parte a revizuirii situatiei sale financiare de catre o institutie care intentiona sa-i imprumute bani, scrie NY Times.

Potrivit sursei citate, facturile fiscale ale lui Jared Kushner demonstrau faptul ca afacerile sale au beneficiat de un avantaj fiscal cunoscut sub denumirea de depreciere, care permite investitorilor imobiliari sa deduca o parte din costul proprietatilor lor din venitul lor impozabil.

Raportul prezentat de NY Times sustine ca documentele examinate "nu sugereaza ca Jared Kushner sau compania acestuia au incalcat legea".

Peter Mirijanian, purtatorul de cuvant al avocatului lui Kushner, Abbe Lowell, a declarat sambata ca ginerele lui Donald Trump nu va raspunde informatiilor prezentate de publicatia americana, care au fost "preluate din documente incomplete obtinute prin incalcarea legii si acordurilor standard de confidentialitate in afaceri".

El a adaugat: "Urmand intotdeauna sfatul numerosilor sai avocati si contabili, domnul Kushner a depus in mod corespunzator si a platit toate taxele datorate in temeiul legii si reglementarilor".

Documentele analizate de New York Times nu au indicat in mod expres valoarea impozitelor platite de Kushner, dar indicau ca fiind 0 atat impozitele datorate catre stat, cat si "impozitele anticipate".

Totusi, in 2013 Kushner a raportat impozite pe venit datorate de 1,1 milioane de dolari.

Kushner Cos, societatea la care Kushner a fost anterior director executiv, a devenit profitabila in ultimii ani, sustine NY Times, citand raportul respectiv. Kushner si-a vandut actiunile detinute in companie anul trecut.

Casa Alba si Kushner Cos nu au comentat dezvaluirile facute de NY Times. ...citeste mai departe despre "Investigatie New York Times: Ginerele lui Trump ar fi platit partial sau deloc taxe catre fiscul american" pe Ziare.com

#Jared Kushner platit taxe , #Stiri International