Invadata de imigranti, Ungaria vrea bani europeni "mai putin umilitori"

Marti, 25 August 2015, ora 14:27
1091 citiri
Invadata de imigranti, Ungaria vrea bani europeni "mai putin umilitori"
Foto: Guvernul Ungariei

Ungaria, care s-a confruntat luni cu un numar record de imigranti, are nevoie de mai multe fonduri europene pentru a face fata celei mai grave crize a refugiatilor de la Al Doilea Razboi Mondial, a declarat, marti, un reprezentant al premierului Viktor Orban.

Janos Lazar, ministru responsabil cu coordonarea cabinetului premierului ungar si cu atributii in distribuirea fondurilor europene, a aratat ca, in prezent, fondurile europene sunt distribuite in mod umilitor, scrie Reuters.

Ungaria face parte din zona Schengen si are granita cu Serbia si Ucraina, care nu fac parte din UE, ceea ce o face o tara atractiva pentru imigranti. Pana acum, anul acesta in tara au intrat peste 100.000 de imigranti, comparativ cu 43.000 in 2014.

Luni, Politia a inregistrat un record de 2.093 de imigranti, cel mai ridicat numar de refugiati intrati intr-o singura zi in tara. Exasperata de fluxul de imigranti, Ungaria construieste un controversat gard la granita cu Serbia.

Comisia Europeana a ...citeste mai departe despre "Invadata de imigranti, Ungaria vrea bani europeni "mai putin umilitori"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria fonduri Ue imigranti, #Ungaria imigranti , #Stiri International