Inundatii devastatoare in mai multe tari din Europa - Iata imaginile dezastrului

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 10:38
1925 citiri
Inundatii devastatoare in mai multe tari din Europa - Iata imaginile dezastrului
Foto: Twitter/Geert De Clercq

Franta si mai ales Parisul se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimele decenii. Raul Sena din capitala se asteapta sa se inalte cu sase metri peste limita sa normala. In Franta si Germania mii de oameni au fost fortati sa-si paraseasca locuintele, iar cel putin 11 persoane au murit in urma inundatiilor. Afectate sunt insa si Belgia sau Polonia.

Din pacate, meteorologii au anuntat ca ploile vor continua sa cada in weekend in zona centrala a Europei, din Franta pana in Ucraina, relateaza BBC. Aproximativ 50 mm de apa se asteapta sa cada, in numai cateva ore, in mai multe regiuni, mai mentioneaza sursa.

Presedintele francez Francois Hollande a declarat ca situatia din prezent este "o provocare globala", "un fenomen climatic extrem de grav". Acesta urmeaza sa declare stare de dezastru natural in mai multe zone ale tarii, ceea ce va duce la deblocarea fondurilor de urgenta.

In Paris au fost montate bariere de urgenta de-a lungul Senei. Muzee precum Luvrul sau Orsay au ...citeste mai departe despre "Inundatii devastatoare in mai multe tari din Europa - Iata imaginile dezastrului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inundatii Franta Paris poze, #inundatii Paris imagini, #inundatii Germania, #inundatii Europa poze , #Stiri International