Intre dragi prieteni: Ce vrea de fapt Putin de la Erdogan dar nu prea primeste

Duminica, 14 August 2016, ora 18:05
1127 citiri
Intre dragi prieteni: Ce vrea de fapt Putin de la Erdogan dar nu prea primeste
Foto: Kremlin

Prietenia resuscitata dintre presedintele rus Vladimir Putin si Recep Tayyip Erdogan este in mod evident una cu beneficii pentru amandoi, insa unele dintre acestea inca se lasa asteptate, ma ales cand vine vorba de marele interes al "prietenului drag" de la Kremlin.

Putin stie exact ce vrea de la Erdogan si a ajuns pana la jumatatea drumului, insa nu a reusit sa obtina totul, in ciuda prieteniei exagerate afisate de liderul de la Ankara, sustine jurnalistul Leonid Bershidsky, intr-un editorial din Bloomberg.

Cei doi lideri au fost in relatii bune si in trecut, inainte de doborarea unui avion militar rusesc care intrase, din Siria, in spatiul aerian al Turciei.

Putin a spus ca vrea sa i se ceara scuze, insa presedinte turc nu a fost initial dispus sa faca acest gest, asa ca relatiile dintre cele doua tari s-au racit foarte mult, ca intr-un razboi rece, iar Putin a impus sanctiuni asupra turismului, agriculturii si firmelor de constructii din Turcia.

Erdogan, care are putini ...citeste mai departe despre "Intre dragi prieteni: Ce vrea de fapt Putin de la Erdogan dar nu prea primeste" pe Ziare.com

#Putin Erdogan, #Putin Erdogan Siria, #Putin impacat Erdogan , #Stiri International