Interes ascuns al lui Putin? Rusia a pus ochii pe o mare putere

Luni, 23 Martie 2015, ora 20:48
891 citiri

La un an distanta de la anexarea Crimeii, Vladimir Putin s-a transformat intr-o "bestie neagra" ce seamana panica in randul unor tari de diferite ranguri - obiective strategice sau mari puteri.

In timp ce Europa se ingrijoreaza ca Vladimir Putin a pus ochii pe tarile baltice, Ministerul Apararii din Japonia a facut, luni, un anunt surprinzator.

Conform unui comunicat oficial, fortele aeriene japoneze au interceptat in doua randuri, in data de 20 martie, un bombardier rusesc Tu-95.

Doua avioane de lupta F-15J au escortat bombardierul inapoi pe teritoriul Rusiei, potrivit anuntului facut de Ministerul Apararii din Japonia.

Niponii sunt alarmati de repetatele vizite ale bombardierelor rusesti, existand temeri ca Vladimir Putin ar putea avea un interes ascuns.

Temerile sunt intarite de faptul ca fortele aeriene japoneze au interceptat, in ultimele trei luni din 2014, 369 de bombardiere rusesti, de patru ori mai mult decat in urma cu zece ani. De asemenea, in acel interval au... citeste mai departe despre "Interes ascuns al lui Putin? Rusia a pus ochii pe o mare putere" pe Ziare.com

#bombardier rusesc Japonia, #bombardiere rusesti Europa, #interese Vladimir Putin Japonia , #Stiri International