Intalnire cruciala intre cele doua Corei. Au reusit sa dezamorseze tensiunile de la frontiera?

Duminica, 23 August 2015, ora 09:06
882 citiri

Oficiali de rang inalt din cele doua Corei s-au intalnit sambata in satul Panmunjom, au anuntat oficiali sud-coreeni, o reuniune care pare sa fi reusit sa dezamorseze, cel putin temporar, tensiunile de dupa un schimb de focuri de artilerie, joi.

Intalnirea a avut loc in satul de frontiera Panmunjom, a declarat Kim Kyou-hyun, un consilier de rang inalt al presedintei sud-coreene Park Geun-hye, relateaza New York Times in pagina electronica.

Moment crucial: Oficiali din cele doua Corei se intalnesc sambata

El a precizat ca la discutii au participat decidenti de ambele parti, si anume Kim Kwan-jin, consilierul presedintei sud-coreene pentru Securitate Nationala si vice-maresalul Hwang Pyong-so, ofiterul nord-coreean cu cel mai inalt grad dupa Kim Jong-un, comandatul suprem al fortelor armate, care detine gradul de maresal.

Coreea de Nord a confirmat intr-un scurt comunicat ca cele doua parti au fost de acord sa se intalneasca. Agentia oficiala de stiri nord-coreeana KCNA, ...citeste mai departe despre "Intalnire cruciala intre cele doua Corei. Au reusit sa dezamorseze tensiunile de la frontiera?" pe Ziare.com

#Coreea Nord Coreea Sud, #razboi Coreea Nord Sud , #Stiri International