Intai a refuzat cotele de refugiati, acum Polonia spune ca poate lua mai multi decat ii da UE

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 15:12
995 citiri
Intai a refuzat cotele de refugiati, acum Polonia spune ca poate lua mai multi decat ii da UE
Foto: Arhiva (MAE)

Polonia este capabila sa gazduiasca mai multi refugiati decat cotele propuse de Uniunea Europeana, insa UE trebuie sa-si securizeze frontierele si sa asigure siguranta cetatenilor sai, a declarat luni seful diplomatiei poloneze, Grzegorz Schetyna.

"In fata crizei tot mai mari, Polonia este in masura sa accepte mai multi refugiati decat prevad cotele propuse de Comisia Europeana", a spus ministrul, fara a preciza o cifra.

"Este totusi necesara o actiune complexa si eficienta a Uniunii Europene si a tarilor membre in domeniul politicii de azil si a migratiei", a scris Schetyna intr-un articol care urmeaza sa fie publicat in mai multe publicatii europene.

Polonia anunta ca va accepta doar "un numar simbolic" de imigranti

Potrivit ministrului polonez, Europa trebuie in primul rand sa-si securizeze granitele, sa coopereze mai bine cu vecinii sai, sa le ceara "sa respecte acordurile de extradare, sa-si controleze si sa-si protejeze frontierele".

Ministrul polonez a cerut de ...citeste mai departe despre "Intai a refuzat cotele de refugiati, acum Polonia spune ca poate lua mai multi decat ii da UE" pe Ziare.com

#Polonia refugiati cote UE, #Polonia numar refugiati , #Stiri International