Incredibilele calatorii ale unei romance, in cele mai indepartate colturi ale lumii

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 12:35
1276 citiri
Incredibilele calatorii ale unei romance, in cele mai indepartate colturi ale lumii

O romanca absolventa de ASE, care a emigrat in SUA imediat dupa Revolutie, se plimba prin toata lumea, vizitand locuri la care multi doar viseaza. Adesea, in calatoriile sale, i se spune ca e prima oara cand locuitorii se intalnesc cu cineva din Romania. "Am datoria sa fiu ambasadoarea tarii mele", puncteaza Gina Farcas.

In 1980, mama Ginei a plecat in America. Zece ani mai tarziu, cand "s-au deschis granitele tarii si era usor sa obtii viza de turist", romanca a facut o excursie in New York.

S-a intors in tara sa isi termine studiile si, dupa ce si-a luat diploma de la Academia de Studii Economice, a realizat ca va trebui sa o ia de la zero "intr-un sistem de tranzitie si de haos, in care totul era un mare necunoscut", povesteste Gina pentru Ziare.com.

"Asa ca am hotarat, in conditiile in care trebuia oricum sa o iau de la zero, sa incep intr-un sistem american, relativ stabil, unde am sperat ca adaptarea ca si emigrant va fi mai usoara, datorita faptului ca aveam un sprijin ...citeste mai departe despre "Incredibilele calatorii ale unei romance, in cele mai indepartate colturi ale lumii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#calatorii Gina Farcas, #roman calatorii lume , #Stiri International