Incetati abuzarea idealurilor nationale

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 07:29
3075 citiri
Incetati abuzarea idealurilor nationale

Suntem din ce in ce mai des martorii abuzarii idealurilor nationale, rezultat al inculturii si incompetentei celor ce se preteaza la astfel de abordari.

Rand pe rand abuzam idealul unitatii nationale a romanilor, idealul Romaniei Mari si al unirii cu romanii din R.Moldova, idealul occidentalizarii Romaniei si al legaturii organice cu Occidentul sau la fel de importantul ideal educational, al "desteptarii romanilor", al educarii romanilor pentru a-i transforma din tarani in cetateni.

O forma periculoasa de prostie, aceasta practica trebuie sa inceteze, facand mult rau tarii. Fiind bazata pe o minciuna, pe termen mediu si lung abuzarea idealurilor nationale face rau inclusiv celor ce spera sa obtina un castig personal, voturi, imagine sau bani dintr-un astfel de demers.

Abuzam idealul unitatii romanilor, fundament al formarii statului roman modern si al Romaniei ca stat european. Inaintasii nostri, parintii fondatori ai Romaniei europene, au inteles ca europenizarea tarii, ...citeste mai departe despre "Incetati abuzarea idealurilor nationale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#unire Romania Moldova, #declaratii ambasador SUA Moldova , #Stiri International