Inceputul sfarsitului crizei migratiei? Cateva concluzii

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 11:48
849 citiri
Inceputul sfarsitului crizei migratiei? Cateva concluzii

"Valul" de migranti care vine din Turcia spre Grecia prin Uniunea Europeana da semne ca a incetinit simtitor. Conform Organizatiei Internationale a Migratiei, numarul celor care incearca sa ajunga in Occident pe aceasta ruta a scazut de la un varf de 1.500 de migranti la aproximativ 300 pe zi.

Ce a "schimbat jocul?"

In primul rand, acordul dintre Uniunea Europeana si Turcia.

Ankara primeste bani (3 miliarde de euro), promisiuni concrete de liberalizare a vizelor, "amuteste" criticile Europei cu privire la deplasarea sa catre autoritarism si alte avantaje.

In schimb, Uniunea Europeana poate returna imigrantii sositi ilegal din Turcia in Grecia, dar e obligata sa primeasca, pentru fiecare din ei, cate un imigrant care alege cai legale. O cota regleaza situatia astfel incat totul sa nu se transforme intr-o tranzactie. In al doilea rand, blocarea granitelor de catre tarile balcanice i-a descurajat pe cei care doreau sa ajunga in Occident.

Este momentul pentru niste concluzii ...citeste mai departe despre "Inceputul sfarsitului crizei migratiei? Cateva concluzii" pe Ziare.com

#invazie imigranti Europa, #refugiati Europa, #teroristi imigranti Europa , #Stiri International