Incepe Summitul privind Securitatea Nucleara: Poate Statul Islamic sa puna mana pe o "bomba murdara"?

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 15:43
1059 citiri

Scenariul-catastrofa al unei "bombe murdare" in mainile jihadistilor Statului Islamic va plana asupra lucrarilor Summitului privind Securitatea Nucleara, ce va avea loc joi si vineri, la Washington.

Inca in 2009, intr-un discurs rostit la Praga, presedintele american avertiza ca riscul unui "atac nuclear" reprezenta "amenintarea cea mai imediata si mai grava pentru securitatea nucleara".

Contextul conferintei de la Washington este cu atat mai dramatic, cu cat summitul, al patrulea de acest fel, va incepe la doar o saptamana dupa atentatele de la Bruxelles revendicate de Statul Islamic si pe fondul informatiilor despre un ipotetic atentat "terorist nuclear".

Statul Islamic vrea sa faca o "bomba murdara": Modul ingenios in care voia sa puna mana pe materiale nucleare

Vinerea trecuta, presa belgiana relata ca celula islamista bruxelleza care a comis atacurile de la 22 martie intentiona sa fabrice o "bomba murdara" radioactiva, concluzie survenita in urma informatiei ca doi ...citeste mai departe despre "Incepe Summitul privind Securitatea Nucleara: Poate Statul Islamic sa puna mana pe o "bomba murdara"?" pe Ziare.com

#Statul Islamic bomba murdara, #Summit securitate nucleara, #America Summit securitate nucleara , #Stiri International