Incepe razboiul in Israel? Raiduri aeriene in Gaza, zeci de morti si rezervisti chemati la arme

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 15:44
1389 citiri
Incepe razboiul in Israel? Raiduri aeriene in Gaza, zeci de morti si rezervisti chemati la arme

Ostilitatile s-au intensificat in Orientul Mijlociu, unde confruntarile dintre Israel si palestinieni au escaladat in ultimele ore. Militantii palestinieni au tras zeci de rachete impotriva oraselor israeliene, in vreme ce Israelul a efectuat zeci de raiduri aeriene in Fasia Gaza si a chemat 40.000 de rezervisti pentru ceea ce se anunta a fi o ofensiva terestra.

Gruparea militanta palestiniana Hamas a lansat mai multe rachete inspre Ierusalim si Tel Aviv. Armata israeliana a anuntat ca in cursul noptii a efectuat 160 de raiduri aeriene in Gaza, ca raspuns la atacurile cu rachete, scrie BBC.

Ministerul Sanatatii din Gaza a anuntat ca 25 de palestinieni, printre care patru femei si trei copii, au murit in aceste raiduri, si alti 70 au fost raniti.

In total, sustine Israelul, 430 de tinte din Gaza au fost atacate in cadrul operatiunii "Protective Edge". In 120 de locuri erau ascunse lansatoare de rachete, iar in alte zece erau centre de comanda Hamas. Au fost vizate si mai multe ...citeste mai departe despre "Incepe razboiul in Israel? Raiduri aeriene in Gaza, zeci de morti si rezervisti chemati la arme" pe Ziare.com

#Israel operatiune bombardamente Gaza, #Israel Gaza palestinieni morti , #Stiri International