Incendiul de la Londra, Colectiv in varianta britanica: Cladirea a fost izolata cu material ieftin, neignifug

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 18:56
960 citiri

Materialul folosit la izolarea Grenfell Tower, din Londra, despre care autoritatile cred ca a contribuit la propagarea rapida a incendiului devastator soldat cu zeci de morti, a fost o varianta ieftina, care nu este rezistenta la incendii, a declarat un director al companiei care a produs panourile izolatoare, Omnis Exteriors.

Omnis Exteriors ofera doua tipuri de izolatii: o varianta ignifuga si o alta, mai ieftina cu 2 lire sterline metrul patrat, care nu este ignifuga. Compania a livrat varianta mai ieftina companiilor care au izolat Grenfell Tower, a spus directorul John Cowley, citat de The Guardian.

"Noi am livrat componente pentru un sistem creat de echipa de design si constructie pentru acel proiect", a explicat Cowley.

Compania Harley Facades a confirmat ca a instalat la Grenfell Tower panourile izolatoare cumparate de la Omnis.

Incepand din anii '80, in Germania, companiile de constructii nu pot folosi izolatii umplute cu material plastic la blocuri mai inalte de 22 de metri, tocmai de teama propagarii incendiilor.

Si codurile de constructii din Statele Unite interzic folosirea de panouri din metal-compozit, fara miez ignifug, la cladiri mai inalte de 15 metri.

In Marea Britanie nu exista astfel de restrictii.

Viteza cu care s-a propagat incendiul de la Grenfell Tower a generat numeroase speculatii legate de tipul de izolatie folosit. Potrivit expertilor, panourile din aluminiu, cu miez din polietilen, un material inflamabil, este posibil sa fi alimentat flacarile care au distrus blocul.

Bilantul incendiului devastator din Londra creste dramatic. Pana si pompierii au ramas traumatizati

Insa ancheta demarata va analiza si alti factori care este posibil sa fi contribuit la tragedie, inclusiv modul in care au fost instalate scarile de evacuare, instalarea barierelor antiincendiu la fiecare etaj si eventuale gauri ramase in urma renovarii, ce ar fi putut permite scanteilor sa intre.

Cincizeci si opt de persoane care se aflau in Grenfell Tower in noaptea incendiului sunt date disparute si probabil ca si-au pierdut viata, a anuntat sambata comandantul Politiei Metropolitane, din Londra, Stuart Cundy. ...citeste mai departe despre "Incendiul de la Londra, Colectiv in varianta britanica: Cladirea a fost izolata cu material ieftin, neignifug" pe Ziare.com

#material cladire incendiu Londra, #incendiu Londra , #Stiri International