Incendiile din padurea amazoniana: Presedintele Braziliei nu accepta ajutorul G7, pana nu cedeaza Macron. Trump il lauda

Marti, 27 August 2019, ora 22:39
908 citiri

Presedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat marti ca este gata sa discute despre un ajutor din partea G7 pentru combaterea incendiilor din padurea amazoniana, doar dupa ce seful statului francez Emmanuel Macron "isi va retrage insultele", informeaza AFP.

"Intai domnul Macron trebuie sa-si retraga insultele pe care le-a proferat la adresa persoanei mele", a declarat in fata catorva jurnalisti presedintele brazilian, care evoca acuzatiile presedintelui francez conform carora el "a mintit" asupra angajamentelor sale in materie de mediu.

"Intai de toate, el m-a tratat drept mincinos si apoi, potrivit informatiilor mele, a declarat ca suveranitatea asupra regiunii amazoniene este o problema deschisa", a declarat Jair Bolsonaro, inainte de a se intalni cu cei noua guvernatori ai statelor din regiune. "Inainte de a discuta si de accepta orice din partea Frantei (...) (Emmanuel Macron) trebuie sa-si retraga cuvintele si abia de atunci am putea discuta", a declarat presedintele brazilian.

Luni seara, Brazilia a respins sec ajutorul de 20 de milioane de dolari propus de tarile din G7 pentru combaterea incendiilor din padurea amazoniana, sfatuindu-l pe presedintele francez "sa se ocupe de casa sa si de coloniile sale".

Brazilia refuza ajutorul G7 oentru stingerea incendiilor si sugereaza reimpadurirea Europei

"Ii multumim (G7 pentru oferta sa de ajutor), insa aceste mijloace poate ca ar fi mai utile pentru impadurirea Europei", a declarat seful de cabinet al lui Jair Bolsonaro, Onyx Lorenzoni.

In tot acest timp, incendiile continua sa faca ravagii in padurea amazoniana.

Trump il lauda pe Bolsonaro

De cealalta parte, presedintele american Donald Trump a laudat eforturile omologului sau brazilian, Jair Bolsonaro, cu privire la incendiile din padurea amazoniana, potrivit AFP.

"Am invatat sa-l cunosc bine pe presedintele Bolsonaro. Lucreaza foarte dur cu incendiile din Amazonia si, din toate punctele de vedere, face o treaba foarte buna pentru poporul brazilian. Nu-i usor deloc. El si tara sa au sustinerea deplina si fara rezerve a Statelor Unite", a scris pe Twitter locatarul de la Casa Alba.

Facand elogiul modului in care Jair Bolsonaro gestioneaza cazul, Donald Trump are o pozitie contrara presedintelui francez Emmanuel Macron, care a deplans in mod deschis atitudinea presedintelui Braziliei in fata acestei crize.

In timpul summitului G7 de la Biarritz, Franta, Macron s-a intrebat despre oportunitatea de a conferi un statut intern ...citeste mai departe despre "Incendiile din padurea amazoniana: Presedintele Braziliei nu accepta ajutorul G7, pana nu cedeaza Macron. Trump il lauda" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brazilia incendii presedinte disputa Macron , #Stiri International