Incearca Rusia sa impiedice Europa sa nu exploateze gazele de sist?

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 13:11
1927 citiri
Incearca Rusia sa impiedice Europa sa nu exploateze gazele de sist?
Foto: signalinea.com

Cat de departe va merge Moscova pentru a tine Europa dependenta de importul de gaze rusesti? NATO spune ca Rusia se afla in spatele activistilor care incearca sa stopeze proiectele de exploatare a gazelor de sist aparute in Europa, in incercarea de a diversifica sursele de combustibili.

"Avem aliati care ne-au spus ca Rusia, ca parte a operatiunilor ei de dezinformare, s-a angajat activ impreuna cu asa numitele organizatii nonguvernamentale, organizatii pentru protectia mediului, impotriva gazelor de sist, evident pentru a mentine dependenta Europei de gazul rusesc de import", a declarat saptamana aceasta Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit CNN.

Fostul premier danez a declarat ca Europa are nevoie sa dezvolte surse alternative, astfel incat "niciun producator unic de energie sa nu poata santaja nicio natiune".

Europa importa din Rusia 30% din necesarul de gaze naturale, la un cost de aproximativ 50 de miliarde de euro anual.

Jumatate din acesta este ...citeste mai departe despre "Incearca Rusia sa impiedice Europa sa nu exploateze gazele de sist?" pe Ziare.com

#Europa dependenta gaz rusesc, #Europa Rusia piedici exploatare sist, #Rusia impiedicare gaze sist , #Stiri International