Incalcitele ite ale relatiilor lui Trump cu Moscova: Ce stim si ce nu stim

Duminica, 05 Martie 2017, ora 15:04
776 citiri
Incalcitele ite ale relatiilor lui Trump cu Moscova: Ce stim si ce nu stim
Foto: Facebook/Donald J. Trump

La doar sase saptamani de cand si-a preluat mandatul de presedinte al SUA, Donald Trump si administratia sa sunt asaltati de intrebari cu privire la potentialele legaturi din campanie cu Rusia si despre presupusul rol al Moscovei in atacul online comis asupra Comitetului National Democrat (DNC) si asupra campaniei prezidentiale a lui Hillary Clinton.

Ultimele 48 de ore au fost dominate de un flux constant de informatii noi despre conversatii intre consilierii lui Trump si ambasadorul rus Serghei Kislyak. Dar Casa Alba si Trump, care joi seara acuza presa ca a inceput o "vanatoare de vrajitoare", au fost zgarciti in declaratii, ceea ce a dus la noi intrebari.

CNN trece in revista lucrurile care sunt deja cunoscute, dar si ce intrebari rezulta in urma acestora:

- Dupa luni de investigatii, oficiali ai serviciilor secrete din SUA au sustinut ca guvernul rus a incercat sa perturbe alegerile prezidentiale din 2016 prin atacarea si difuzarea a mii de emailuri furate de la DNC si de la Clinton.

- Un scop ar fi fost stricarea imaginii lui Clinton si un ajutor oferit lui Donald Trump.

- Un alt scop a fost subminarea institutiilor politice de baza, precum Partidul Democrat, dar si sistemul electoral din SUA.

Unde intervine Trump si echipa sa

- In timpul campaniei electorale, mai multi oficiali americani sustineau ca oficiali rusi si agenti cunoscuti in America au fost permanent in contact cu apropiati ai lui Trump.

- De cel putin doua ori, oficiali ai Administratiei Trump au fost prinsi mintind sau inducand in eroare cu privire la amploarea si natura acestor conversatii.

Generalul Michael Flynn a demisionat din rolul sau de consilier pe securitate nationala si a recunoscut ca nu i-a dezvaluit vicepresedintelui Mike Pence ca el si ambasadorul Kislyak au discutat in luna decembrie despre ridicarea sanctiunilor occidentale impuse Rusiei.

De asemenea, procurorul general Jeff Sessions a sustinut ca nu a comunicat cu rusii, dar Departamentul de Justitie a aratat ca acesta s-a intalnit de doua ori in timpul campaniei cu ambasadorul rus in SUA.

- Alti consilieri ai lui Trump au mai avut astfel de intalniri - dupa cum s-a aflat in ultimele zile. The New Yorker si New York Times au scris ca ginerele lui Trump si consilier al lui, Jared Kushner, si Michael Flynn s-au intalnit si ei cu ambasadorul rus la Trump Tower, in decembrie. De asemenea, consilierii J.D. Gordon si Carter Page s-au intalnit cu Kislyak in timpul Conventiei din Cleveland, a a ...citeste mai departe despre "Incalcitele ite ale relatiilor lui Trump cu Moscova: Ce stim si ce nu stim" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump Rusia mailuri Clinton, #rusi intalniri oficiali Trump , #Stiri International