Inca un proiect grandios: Trenul care va merge din Asia pana in Europa

Vineri, 27 Martie 2015, ora 09:20
1101 citiri
Inca un proiect grandios: Trenul care va merge din Asia pana in Europa
Foto: The Guardian

Presedintele afgan Ashraf Ghani a anuntat, joi, planuri ca tara lui sa construiasca o cale ferata strategica, din Asia Centrala in China, care ar permite Afganistanului sa isi exploateze rezervele minerale si ar deschide piata Asiei catre Europa.

Cu toate ca tara sa inca se afla in conflict, iar presedintele american Barack Obama a promis sa mentina mai multe trupe in Afganistan, Ghani si-a detaliat planurile marete intr-un discurs tinut la Council on Foreign Relations, un grup de analiza din New York, scrie Newsweek.

"In 25 de ani, Asia va deveni cea mai mare economie continentala. Ceea ce s-a intamplat in SUA in 1869, cand s-a construit calea ferata continentala, este foarte probabil sa se intample si in Asia in urmatorii 25 de ani (...) Fara Afganistan, Asia Centrala, Asia Centrala si de Sud, Asia de Est si Asia de Vest nu vor fi conectate", a spus Ghani.

"Tinta noastra este sa devenim tara de tranzit" si, daca planurile se indeplinesc confirm agendei, in trei ani de-acum ...citeste mai departe despre "Inca un proiect grandios: Trenul care va merge din Asia pana in Europa" pe Ziare.com

#Afganistan cale ferata Asia, #Afghanistan tren Europa Asia , #Stiri International