Inca o veste proasta pentru UE dupa Brexit: Noi alegeri in Spania fara un invingator clar (Video)

Luni, 27 Iunie 2016, ora 07:12
901 citiri

Rezultatul alegerilor legislative din Spania anunta un nou blocaj politic in tara, in conditiile in care nicio formatiune nu are majoritatea, pentru a doua oara in ultimele sase luni, ceea ce sporeste si mai mult incertitudinea politica din Europa, dupa referendumul de saptamana trecuta din Marea Britanie.

Partidul premierului in exercitiu Mariano Rajoy, Partidul Poporului (PP), se afla pe primul loc, dar are doar 137 de mandate, din totalul de 350 din Parlament, comenteaza Reuters. Rezultatul este mai bun decat la scrutinul precedent, din decembrie, cand formatiunea a obtinut 123 de mandate.

"Am castigat alegerile", le-a spus Rajoy sutelor de sustinator stransi in fata sediului PP din Madrid, in noaptea de duminica spre luni. "Revendicam dreptul sa guvernam", a adaugat el.

Cu toate acestea, a patra economie ca marime din zona euro se confrunta in prezent cu riscul unui nou blocaj politic prelungit sau chiar cu perspectiva unor noi alegeri anticipate, scrie ...citeste mai departe despre "Inca o veste proasta pentru UE dupa Brexit: Noi alegeri in Spania fara un invingator clar (Video)" pe Ziare.com

#alegeri Spania rezultat, #Spania Guvern Rajoy , #Stiri International