Inca o tara intra in NATO? Alianta ii cere sa fie gata pentru aderare

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 18:40
623 citiri
Inca o tara intra in NATO? Alianta ii cere sa fie gata pentru aderare
Foto: Ziare.com

NATO a cerut statului Muntenegru, joi, sa puna in practica reformele adoptate pentru aderarea la alianta militara occidentala nord-atlantica.

O decizie urmeaza sa fie luata in luna decembrie, cu privire la acceptarea micutei republici adriatice in NATO, in ciuda obiectiilor din partea Rusiei, relateaza agentia Reuters.

O tara UE, amenintata militar de Rusia, daca adera la NATO

La 16 ani de cand NATO a bombardat Muntenegru, in timpul razboiului din Kosovo, ambasadorii Consiliului Nord-Atlantic au participat la o intalnire de doua zile in fosta republica iugoslava, acesta fiind ultimul semnal al hotararii aliantei de a se extinde si mai mult in Balcani.

O eventuala aderare a micutei republici ar insemna o prima extindere a NATO in randurile fostelor state comuniste din estul Europei, de cand Albania si Croatia s-au alaturat, in 2009, si prima si de la izbucnirea tensiunilor dintre Rusia si Occident, pe tema situatiei din estul Ucrainei.

NATO: Rusia prefera sa socheze si sa ...citeste mai departe despre "Inca o tara intra in NATO? Alianta ii cere sa fie gata pentru aderare" pe Ziare.com

#Muntenegru aderare NATO, #extindere NATO, #NATO extindere Balcani , #Stiri International