Inca o pierdere pentru Boris Johnson: Ministrul Muncii a demisionat din Guvern si din Partidul Conservator

Duminica, 08 Septembrie 2019, ora 07:45
631 citiri
Inca o pierdere pentru Boris Johnson: Ministrul Muncii a demisionat din Guvern si din Partidul Conservator
Foto: Facebook Amber Rudd

Amber Rudd, ministrul britanic al Muncii si Pensiilor, a demisionat sambata seara din Guvernul condus de Boris Johnson si din Partidul Conservator, a anuntat BBC.

Ea a spus ca nu poate "sta deoparte" in timp ce "conservatorii loiali moderati sunt dati afara" din partid.

Inca de la inceputul saptamanii, prim-ministrul britanic i-a amenintat pe conservatori cu excluderea daca nu ii sustin planurile privind Brexitul si voteaza impotriva unei iesiri a Marii Britanii din Uniunea Europeana fara acord.

Astfel, un numar de 21 de conservatori au devenit, marti, parlamentari independenti.

Rudd a descris expulzarea celor 21 drept "un atac asupra decentei si democratiei". In 2016, ea a fost pentru ramanerea Marii Britanii in UE.

Amber Rudd a mai fost ministru de Interne in Guvernul condus de Theresa May.

Joi, fratele lui Boris Johnson si-a anuntat demisia din functiile de secretar de stat si din Parlament. "In ultimele saptamani am fost impartit intre loialitatea familiala si interesul national - este o tensiune puternica si a venit timpul ca altii sa isi asume rolurile mele ca parlamentar si ministru", a scris Jo Johnson pe Twitter.

El era in favoarea unui al doilea referendum privind Brexitul, pe cand fratele sau vrea o iesire din Uniunea Europeana, cu sau fara acord, pe 31 octombrie. ...citeste mai departe despre "Inca o pierdere pentru Boris Johnson: Ministrul Muncii a demisionat din Guvern si din Partidul Conservator" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul muncii UK demisie , #Stiri International