Inauntrul celei mai cumplite inchisori din Siria: Cand nu mai tipau, stiam ca s-au acomodat

Vineri, 19 August 2016, ora 13:23
688 citiri
Inauntrul celei mai cumplite inchisori din Siria: Cand nu mai tipau, stiam ca s-au acomodat
Foto: captura site/ Amnesty International

Un punct negru pe harta drepturilor omului, inchisoarea militara Saidnaya, cea mai cunoscuta din Siria, este locul unde se practica multiple metode de tortura.

Se afla la 25 de kilometri de Damasc, langa manastirea cu acelasi nume, unde crestini si musulmani se roaga impreuna de secole. Este o cladire de beton in forma de trifoi, in mijlocul unui desert de 100 de hectare, relateaza The Guardian.

In ultimii ani, a fost inaccesibila jurnalistilor si ONG-urilor care militeaza pentru drepturile omului, dar Amnesty International a lansat acum un model digital interactiv al inchisorii, prin care aceasta poate fi explorata, pentru a atrage atentia asupra ororilor regimului presedintelui Bashar al'Assad.

Organizatia estimeaza ca 17.723 de oameni si-au gasit sfarsitul aici de la inceputul crizei din Siria, in martie 2011.

Pentru a reproduce digital inchisoarea, Amnesty a colaborat cu experti de la departamentul de arhitectura judiciara al colegiului Goldsmiths, University of London, ...citeste mai departe despre "Inauntrul celei mai cumplite inchisori din Siria: Cand nu mai tipau, stiam ca s-au acomodat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Siria inchisoare tortura , #Stiri International