In Moldova a intrat in vigoare Legea anti-propaganda. Emisiunile rusesti trebuie eliminate din grila

Sambata, 10 Februarie 2018, ora 17:49
1116 citiri
In Moldova a intrat in vigoare Legea anti-propaganda. Emisiunile rusesti trebuie eliminate din grila
Foto: Arhiva Ziare.com

In Republica Moldova a intrat in vigoare sambata legea care completeaza Codul Audiovizualului, cunoscuta si ca legea anti-propaganda.

Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial acum o luna si de atunci posturile radio si TV au avut timp sa isi modifice programele la noua lege, informeaza Radio Chisinau.

Potrivit legii, spre retransmisie nu vor fi admise programele radio si TV cu continut informativ, informativ-analitic, militar si politic ce nu sunt produse in tarile membre ale UE, SUA, Canada si statele participante la Conventia Europeana cu privire la televiziunea transfrontaliera.

copul acestor modificari este combaterea propagandei si manipularii rusesti pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim ca Parlamentul de la Chisinau a votat aceasta lege pe 7 decembrie 2017.

Ulterior, presedintele Igor Dodon a fost suspendat temporar din functie pentru ca a refuzat sa promulge aceasta lege. Astfel, ea a fost promulgata de presedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Citeste si Parlamentul de la Chisinau condamna amestecul Rusiei in R. Moldova. Dodon reactioneaza vehement ...citeste mai departe despre "In Moldova a intrat in vigoare Legea anti-propaganda. Emisiunile rusesti trebuie eliminate din grila" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege propaganda Moldova Rusia , #Stiri International