Grecia nu va plati maine niciun euro FMI si ameninta cu justitia. Tsipras cere un "NU" masiv la referendum

Marti, 30 Iunie 2015, ora 00:17
946 citiri

Grecii au intrat deja in ultimele ore inainte de momentul zero in care trebuie sa ramburseze FMI un imprumut de 1,8 miliarde de dolari, insa oficiali guvernamentali in frunte cu premierul Tsipras deja au anuntat ca aceasta plata nu va fi facuta.

Elenii solicitasera ultima transa din planul de urgenta pentru a-si achita datoria. Tara si bancile sale supravietuiesc din fondurile de urgenta acordate de BCE. Daca Grecia nu cedeaza in fata Comisiei Europene, care conditioneaza eliberarea ultimei transe din planul de salvare de noi masuri de austeritate, va intra in faliment.

La Atena aproape 20.000 de protestatari s-au strans in fata Parlamentului elen, in Piata Syntagma, pentru a demonstra fata de masurile de austeritate si a-si arata sustinerea pentru guvern, asa cum le-a cerut premierul Alexis Tsipras.

Tsipras a mai facut un apel si luni seara catre cetateni, rugandu-i sa voteze in numar cat mai mare "NU" la referendumul de pe 5 iulie, cand vor fi consultati daca Grecia ar ...citeste mai departe despre "Grecia nu va plati maine niciun euro FMI si ameninta cu justitia. Tsipras cere un "NU" masiv la referendum" pe Ziare.com

#Grecia faliment, #Grecia plan salvare , #Stiri International