In debutul primului turneu international, Trump a semnat cel mai mare acord de livrare de armament din istoria SUA

Sambata, 20 Mai 2017, ora 20:24
1468 citiri
In debutul primului turneu international, Trump a semnat cel mai mare acord de livrare de armament din istoria SUA
Foto: captura video BBC

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a inceput, sambata, primul turneu international de la preluarea mandatului. Prima orpire a fost in Arabia Saudita, unde presedintele american a semnat cel mai mare acord pentru armament, relateaza agentiile de presa.

Turneul international, care va dura 8 zile, se desfasoara pe fondul scandalului de la Casa Alba, legat de anchetarea posibilelor legaturi cu Rusia ale echipei de campanie care l-a ajutat pe Donald Trump sa castige alegerile.

Donald Trump si sotia sa, Melania, au fost intampinati sambata dimineata in capitala Arabiei Saudite de regele Salman, relateaza BBC.

Turneul international mai include Israelul, teritoriile Palestiniene, Bruxelles, Vatican si Sicilia. Delegatia americana este in vizorul presei internationale, mai ales ca familia prezidentiala se confrunta acasa cu acuzatii grave aduse dupa demiterea directorului FBI James Comey.

Presedintele SUA este insotit si de fiica sa Ivanka, dar si de sotul acesteia, Jared Kushner, unul dintre membrii cheie ai administratiei Trump, despre care presa americana scrie ca va fi chemat la audieri de catre comisia de ancheta.

Un consilier de rang inalt de la Casa Aba, apropiat presedintelui, este vizat in ancheta Trump-Rusia (surse)NYT: Trump le-a spus rusilor ca prin demiterea "nebunului" de Comey de la sefia FBI a eliminat o mare presiuneInterceptari: Oficialii rusi considerau ca il pot utiliza pe Flynn pentru a-l influenta pe Trump (presa)Trump incepe primul sau turneu international important, in speranta ca va linisti furtuna de la WashingtonGinerele lui Trump este anchetat de comisia care investigheaza relatia cu Rusia - presa

Ca si premierul britanic Theresa May sau cancelarul german Angela Merkel, care au vizitat recent Arabia Saudita, Melania si Ivanka Trump au avut capul descoperit la Riad. Chiar daca, in ianuarie 2015, Donald Trump a criticat-o pe Michelle Obama pentru ca nu si-a acoperit capul in vizita oficiala la Riad, in semn de respect pentru gazde. Intr-o postare pe Twitter, Donald Trump scria atunci ca gestul Primei Doamne a fost o "insulta".

The president landed in Riyadh, Saudi Arabia at 9:42am local time, 12.5 hours after taking off at Andrews. pic.twitter.com/bfFthBQkCu- Steven Portnoy (@stevenportnoy) May 20, 2017

Ivanka Trump and Jared Kushner have arrived. pic.twitter.com/tSzgBOekjx- Tamara Keith (@tamarakeithNPR) May 20, 2017

Duminica, Donald Trump va participa la un summit la care va vorbi despre ...citeste mai departe despre "In debutul primului turneu international, Trump a semnat cel mai mare acord de livrare de armament din istoria SUA" pe Ziare.com

#Trump vizita Arabia Saudita, #acord armament SUA Arabia Saudita , #Stiri International