In ciuda Rusiei: SUA se implica militar si mai profund in Ucraina

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 13:19
914 citiri
In ciuda Rusiei: SUA se implica militar si mai profund in Ucraina
Foto: Flickr/ U.S. Army Europe Images

Departamentul american al Apararii va incepe sa ofere instruire membrilor armatei ucrainene, extinzand actualul programul de asistenta militara, care era limitat la unitati subordonate Ministerului ucrainean de Interne.

"Programul de instruire este parte a cooperarii pe termen lung in materie de aparare cu Ucraina si se va desfasura la invitatia Administratiei ucrainene. Acest program suplimentar va aduce nivelul total al asistentei oferite Ucrainei incepand din 2014 la 244 de milioane de dolari", a comunicat Departamentul de Stat american.

Pana acum, misiunea de instruire a Statelor Unite se limita la membrii Garzilor nationale, unitati subordonate Ministerului de Interne. Peste cateva luni, instructorii Pentagonului vor incepe sa colaboreze cu armata ucraineana.

Generalul Ben Hodges, comandantul fortelor americane din Europa, declara acum doua saptamani ca se analiza posibilitatea extinderii misiunii de instruire a membrilor serviciilor de securitate ...citeste mai departe despre "In ciuda Rusiei: SUA se implica militar si mai profund in Ucraina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#militari americani Ucraina , #Stiri International