In cazul unui conflict Rusia - Occident, Romania este o tinta! Interviu cu un jurnalist de la Chisinau

Luni, 05 Mai 2014, ora 08:47
1304 citiri
In cazul unui conflict Rusia - Occident, Romania este o tinta! Interviu cu un jurnalist de la Chisinau
Foto: Ria Novosti

Zeci de mii de moldoveni captivi in Europa au reusit sa revina acasa, odata cu ridicarea vizelor pentru spatiul Schengen, iar aceasta e o marea realizare. Dar pentru a deveni un eveniment istoric ar trebui ca moldovenii plecati sa reuseasca sa duca tara cu ei in Europa, afirma jurnalistul de la Chisinau Ion Terguta, director al companiei interstatale de televiziune TRCI "MIR".

Liberalizarea regimului de vize a avut efecte si in regiunea de est a tarii controlata de separatisti, a explicat intr-un interviu acordat Ziare.com Ion Terguta.

Acesta mai atrage atentia ca "in cazul unui conflict Rusia - Occident, Romania este o tinta", pentru ca a acceptat scutul antiracheta pe teritoriul sau.

Jurnalistul basarabean de la Chisinau considera ca R. Moldova isi da adevarata batalie pentru independenta in acest moment: "Unii cred ca e nevoie de progres, altii, dimpotriva, cred ca revenirea la trecutul sovietic le va readuce siguranta pierduta. Societatea moldoveneasca trece printr-o ...citeste mai departe despre "In cazul unui conflict Rusia - Occident, Romania este o tinta! Interviu cu un jurnalist de la Chisinau" pe Ziare.com

#Republica Moldova vize, #Republica Moldova alegeri, #Rusia Ucraina razboi , #Stiri International