Imagini ale avariei conductei Nord Stream din Marea Baltică. Un atac submarin al rușilor, printre ipotezele principale VIDEO

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 21:37
518 citiri
Imagini ale avariei conductei Nord Stream din Marea Baltică. Un atac submarin al rușilor, printre ipotezele principale VIDEO
Scurgeri pe ambele gazoducte au fost înregistrate în noaptea de 26 septembrie FOTO Telegram

Operatorul gazoductelor Nord Stream AG raportează „daune fără precedent”, iar momentul reparației conductelor de gaz nu este cunoscut.

Vorbim despre găuri impresionante, nu mici crăpături, rezultate dintr-un sabotaj sau sabotaje ce au avut loc pe gazoductele rusești.

Varianta deteriorării accidentale simultane a mai multor conducte pare nerealistă. Acest lucru a fost declarat în special de prim-ministrul danez Mette Frederiksen.

„Este greu de imaginat că acest lucru este întâmplător”, a spus oficialul.

Este luat în considerare un atac al submarinelor rusești sau chiar cu scafandri. Scurgeri pe ambele gazoducte au fost înregistrate în noaptea de 26 septembrie, în apele teritoriale ale Danemarcei.

Propaganda de la Kremlin dezvoltă deja o versiune a presupusei implicări a Ucrainei în ceea ce s-a întâmplat. Cu toate acestea, nu este adusă nicio dovadă.

Nu poate fi exclus ca în spatele provocării să fie însăși Rusia. Situația a fost comentată pe Telegram de strategul politic rus Stanislav Belkovsky.

„Kremlinul se pregătește pentru o declarație: Ucraina a aruncat în aer gazoductul Nord Stream pentru a exclude posibilitatea blocării tranzitului gazului rusesc prin teritoriul ucrainean/sistemul de transport al gazelor. Șantajul gazului rusesc a atins un punct culminant fizic și logic. Acum, înțelegerea lui Putin cu Occidentul, privind gaze ieftine în schimbul a 20% din teritoriul Ucrainei și dezghețarea activelor ruse, devine și mai puțin reală”, a declarat expertul. ...citeste mai departe despre "Imagini ale avariei conductei Nord Stream din Marea Baltică. Un atac submarin al rușilor, printre ipotezele principale VIDEO" pe Ziare.com

#imagini, #Nord Stream, #avarie, #atac, #Rusia , #Stiri International