Ideologul lui Putin: Un razboi intre Rusia si Ucraina este inevitabil

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 11:43
1232 citiri
Ideologul lui Putin: Un razboi intre Rusia si Ucraina este inevitabil

Unul dintre cei mai cunoscuti filosofi din Rusia, Aleksandr Dughin, ale carui lucrari sunt apreciate de presedintele Vladimir Putin, sustine ca un razboi intre tara sa si Ucraina "este inevitabil".

Dughin, un geopolitician ultranationalist, i-a cerut liderului rus sa intervina militar in estul Ucrainei, "pentru a salva autoritatea morala a Rusiei", relateaza BBC.

Filosoful este fondatorul miscarii eurasiatice, iar opiniile sale sunt extrem de populare in randul elitei ruse cu porniri agresive. Pana recent, Dughin a fost profesor al Universitatii din Moscova.

Ideologul Kremlinului prevesteste dezmembrarea Rusiei si sfarsitul lui Putin

Punctul central al teoriilor sale geopolitice se refera la faptul ca misiunea Rusiei este sa lupte impotriva dominatiei americane asupra lumii, cu ajutorul Iranului si al statelor eurosceptice, atitudine in continua crestere in Europa.

Analistii sustin ca viziunile lui Dughin au stat la baza deciziei presedintelui Vladimir Putin de a anexa ...citeste mai departe despre "Ideologul lui Putin: Un razboi intre Rusia si Ucraina este inevitabil" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ideolog Putin razboi, #ideolog Putin razboi Ucraina, #Putin Rusia Ucraina, #Aleksandr Dughin Ucraina , #Stiri International