Human Rights Watch: Turcia ii intampina cu gloante pe refugiati, la granita

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 13:49
1250 citiri

Civilii care fug de luptele care se dau in Siria, intre fortele guvernamentale si Statul Islamic, sunt intampinati in Turcia cu gloante, in loc de compasiune, arata Human Rights Watch.

Organizatia cere Turciei sa opreasca focul asupra civililor sirieni, transmitand ca luptele care au loc la Alep au facut ca 30.000 de oameni sa plece in doar 48 de ore, informeaza The Independent.

"Pe masura ce civilii fug de luptatorii Statului Islamic, Turcia raspunde cu focuri de arma in loc de compasiune", arata Human Rights Watch. "Intreaga lume vorbeste despre lupta cu Statul Islamic, insa cei care sunt in cel mai mare pericol de a deveni victime ale ingrozitoarelor abuzuri sunt prinsi de partea gresita a unui zid de beton", mai arata organizatia non-guvernamentala.

Un imigrant aflat in tabara Ikdah a declarat pentru HRW, conform sursei: "Am parasit tabara si am mers spre nord, prin livezile de masline, catre granita cu Turcia. Eram circa 2.000 de oameni. Pe masura ce ne apropiam de zidul ...citeste mai departe despre "Human Rights Watch: Turcia ii intampina cu gloante pe refugiati, la granita" pe Ziare.com

#refugiati Siria granite inchise Turcia, #refugiati Siria granite Turcia, #turci focuri arma granita Siria civili, #civili impuscati granita Turcia , #Stiri International