Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HSBC va disponibiliza anul viitor 1.700 de angajati in Marea Britanie

HSBC va disponibiliza anul viitor 1.700 de angajati in Marea Britanie

Banca britanica HSBC a anuntat, marti, restructurarea unei parti a activitatilor sale de retail bancar din Marea Britanie, care se va concretiza in suprimarea a 1.700 de locuri de munca din 2010, potrivit AFP. informeaza NewsIn.

HSBC a indicat, intr-un comunicat, ca gestionarea retelei de sucursale va fi simplificata si ca va duce la consolidarea diferitelor functii de exploatare pentru crearea de centre de excelenta, care sa-i permita obtinerea unor practici mai bune si standardizarea sistemelor.

Banca precizeaza ca, in schimb, operatiunile anuntate vor duce la crearea a mai multor sute de locuri de munca in cursul anilor viitor.

HSBC are 40.000 de angajati in Marea Britanie in sectorul de retail.

Directorul general al bancii pentru Marea Britanie, Paul Thurston, a precizat ca deciziile care afecteaza personalul sunt mereu dificil de luat, dar ca este vorba de o restructurare care reprezinta o parte importanta de simplificare a activitatii si de relocare a unor activitati catre centrele de excelenta din intreaga tara.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 877 ori
Citeste mai multe desprehsbc disponibilizari angajati