Hollande insista pentru "un guvern al zonei euro". Sarkozy il compara cu Tsipras

Luni, 20 Iulie 2015, ora 20:19
885 citiri
Hollande insista pentru "un guvern al zonei euro". Sarkozy il compara cu Tsipras
Foto: Facebook/Francois Hollande

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a reiterat ideea unui "guvern economic al zonei euro", subliniind ca actuala structura institutionala europeana este insuficienta, in ceea ce pare a fi o tentativa de a exclude Marea Britanie din procesul decizional european.

Intr-un articol de opinie publicat in Journal du Dimanche, Hollande a laudat activitatile lui Jacques Delors (care implineste 90 de ani), unul dintre artizanii Uniunii economice si monetare.

In articol, Hollande a reiterat ideea din 14 iulie, cea a crearii "unui guvern economic european", in contextul unor crize de genul celei din Grecia.

"Uniunea Europeana nu se poate reduce la reglementari, la mecanisme sau discipline. Trebuie sa convinga lumea ca este capabila sa mentina pacea; in prezent, este cea mai buna inventie pentru protejarea valorilor si principiilor care fondeaza cultura noastra comuna, modul nostru de viata si modelul nostru social", a afirmat Hollande.

Liderul socialist al Frantei a pledat pentru ...citeste mai departe despre "Hollande insista pentru "un guvern al zonei euro". Sarkozy il compara cu Tsipras" pe Ziare.com

#Francois Hollande Marea Britanie UE, #Francois Hollande comparat Tsipras, #francois hollande , #Stiri International