Hollande: Franta nu va mai tolera tabere ca la Calais. UK sa preia din copiii ramasi

Sambata, 29 Octombrie 2016, ora 19:14
633 citiri
Hollande: Franta nu va mai tolera tabere ca la Calais. UK sa preia din copiii ramasi
Foto: Facebook/Francois Hollande

Presedintele francez Francois Hollande a salutat, sambata, faptul ca evacuarea asa-numitei "Jungle" de la Calais a avut loc fara niciun incident.

Seful statului a subliniat ca Franta nu va tolera pe teritoriul sau tabere de migranti care, in opinia sa, incalca valorile nationale de solidaritate, relateaza AFP si Reuters.

"Este foarte important ca am putut, in cateva zile (...) sa evacuam de la Calais 5.000 de persoane si sa le gazduim in locurile ce fusesera prevazute: 450 de centre de primire si de orientare, care vor putea avea pana la 9.000 de locuri", a declarat presedintele, aflat in vizita la unul din aceste centre, in centrul tarii.

"In fata acestei incercari (...) trebuia sa fim la inaltime. Nu mai puteam tolera taberele si nu le vom tolera", a adaugat el, estimand ca "Jungla" de la Calais "nu era demna de ceea ce poate fi primirea (refugiatilor) in Franta".

Londra sa ...citeste mai departe despre "Hollande: Franta nu va mai tolera tabere ca la Calais. UK sa preia din copiii ramasi" pe Ziare.com

#Hollande refugiati Franta evacuare Calais , #Stiri International