Hollande face un apel la cetateni sa voteze cu omul care i-a intors spatele

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 13:33
2146 citiri
Hollande face un apel la cetateni sa voteze cu omul care i-a intors spatele
Foto: Facebook/Francois Hollande

Presedintele Francois Hollande i-a indemnat, sambata seara, pe alegatorii francezi sa voteze in al doilea tur la prezidentiale, pe 7 mai, pentru candidatul de centru-stanga Emmanuel Macron, sustinand ca asta este datoria lor fata de Europa si Franta.

"O persoana trebuie sa priveasca buletinul de vot cu numele lui Macron si sa considere ca va opri extrema-dreapta", a declarat Hollande, in marja summit-ului european de la Bruxelles, scrie Reuters.

Anterior, presedintele socialist a spus ca va vota personal pentru candidatul de centru-stanga, dar nu i-a indemnat pe francezi sa voteze intr-un anumit mod.

Francois Hollande este cel care l-a promovat in politica pe Emmanuel Macron, aducandu-l initial drept consilier economic la Palatul Elysee, inainte sa-l numeasca la conducerea Ministerului Economiei.

Insa Macron si-a dat demisia din Guvernul Valls si a incercat sa se indeparteze cat mai mult posibil de administratia Hollande, care s-a dovedit cea mai lipsita de popularitate din istoria recenta a Frantei.

Totusi, presedintele francez a spus ca alegatorii au o responsabilitate fata de Europa si Franta, facand referire la pozitia eurosceptica a lui Marine Le Pen.

"Consecintele vor fi uriase pentru Franta daca isi intoarce spatele la Europa. Alegerea francezilor este o alegere pentru Franta, dar si pentru Uniunea Europeana", a concluzionat Hollande.

Sondajele arata o victorie pentru prezidentiabilul de centru-stanga, care ar urma sa obtina intre 59-60% dintre voturi in al doilea tur al cursei pentru Palatul Elysee.

Citeste si analiza The Guardian: De ce favoritul Frantei ar putea fi o veste foarte proasta pentru Londra si un comentariu AFP despre Macron si Le Pen, doi candidati antisistem pe care-i opune totul

Iata si cum vor fi afectate Romania si Uniunea Europeana de un presedinte Macron ...citeste mai departe despre "Hollande face un apel la cetateni sa voteze cu omul care i-a intors spatele" pe Ziare.com

#Hollande votati Macron , #Stiri International